Koelaulut

 

Koelaulut järjestetään useaan kertaan jokaisen lukukauden alussa. Tarkat paikat ja päivämäärät julkaistaan niiden lähestyessä, sekä Brahe Djäknarin some-sivuilla että Åbo Akademin kampusmainontana.

 

Kevätlukukauden koelaulut 2022

Koelaulut pidetään Sibeliusmuseossa, Piispankatu 17. Sisäänkäynti sivuoven kautta; soita ovikelloa päästääksesi sisälle. 

Koelaulut järjestetään:

Keskiviikkona 11.1 klo 18

Keskiviikkona 18.1 klo 17

Keskiviikkona 25.1 klo 17

 

Mitä koelauluissa tehdään?

Et tarvitse aiempaa kokemusta kuorolaulusta päästääksesi mukaan Brahe Djäknariin, kunhan sinulla on kohtalaisen hyvä lauluääni ja halu kehittyä! Koelauluissa täytät ensin lomakkeen missä kysytään tietoa itsestäsi ja musiikkitaustastasi. Tämän jälkeen astut pienen lautakunnan eteen. Lautakunta koostuu meidän kuoronjohtaja Hanna Kronqvististä ja muutamasta laulajasta. Testaamme äänialasi (kuinka korkealta ja matalalta pystyt laulamaan) ja tämän jäkeen sinut pyydetään tekemään muutama musikaalinen harjoitus. Lopuksi saat esittää lyhyen omavalintaisen laulun. Lautakunta keskustelee tämän jälkeen lyhyesti ja ilmoittaa saman tien tuloksesta.

 

Miksi sinun tulisi laulaa Brahe Djäknarissa?

Brahe Djäknar, tai BD, on Åbo Akademin mieskuoro ja yhdistys Åbo Akademin Ylioppilaskunnassa. Suurin osa kuoron jäsenistä opiskelevat Åbo Akademissa, mutta olet enemmän kuin tervetullut vaikka olisit muualta tai et opiskelisikaan. Kuorossa opit tuntemaan monia kiinnostavia tuttavuuksia, joilla on kirjava tausta ja jollaisia et muualla tapaa.

 

Keskiviikot

Keskiviikko on viikon paras päivä, jos laulat BD:ssä. Harjoittelemme klo 19–22 välillä, minkä jälkeen jatkamme usein iltojamme hyvässä seurassa. Vaihtelevat ja kiinnostavat puheenaiheet ja lämmin veljellinen henki luo erityisen yhteenkuuluvuuden tunteen.

 

Konsertit ja kiertueet

”Frakkiin pukeutuneet miehet tekevät sen paremmin” – ja siksi me sonnustaudumme frakkiin, kun konsertti häämöttää. Frakin voi lainata kuorolta, eli ei huolta jollet omista omaa! Kuoro esiintyy useissa tilaisuuksissa, toistuvia perinteitä ovat perinteinen Vappukonsertti Vartiovuorella sekä adventtikonserttimme Florakörenin ja Akademiska Orkesternin kanssa Turun tuomiokirkossa. Muu ohjelma vaihtelee vuodesta toiseen, mutta pyrimme joka vuosi lähtemään ulkomaille kiertueelle esiintymään. Kuoron toiminta ja yhteiselo on värikästä ja jotain ainutlaatuista, jota ei muualla pääse kokemaan!

Koelaulun yhteydessä saat täyttää lomakkeen, jossa kerrot itsestäsi ja musiikillisesta taustastasi. Sen jälkeen saat esiintyä pienen ”juryn” edessä, joka koostuu BD:n musiikkilautakunnasta ja kuoronjohtajasta Ulf Långbackasta. Ensin testaamme äänenalasi (kuinka korkealla ja matalalle pääset) päättääksemme jos olet tenori tai basso, minkä jälkeen pyydämme, että teet pari pientä ääniharjoitusta. Lopuksi saat esittää valinnaisen laulun.

Nähdään koelauluissa!